Bamser er et populært legetøj og gave til både børn og voksne

Bamser er tøjdyrlegetøj, der er et populært legetøj og gave til både børn og voksne. Mange bamser laves i hånden på et særligt værksted. Et team af dygtige håndværkere skaber bjørnene i en række forskellige former og størrelser.

Den første bamse blev opfundet i 1902 af Morris Michtom, en amerikansk slikbutiksejer fra Brooklyn, New York. Han og hans kone Rose Michtom besluttede at lave en udstoppet bjørn efter at have læst om præsident Theodore Roosevelts beslutning om ikke at skyde en bjørneunge på en jagttur.

Efter historien spredte sig gennem aviser, tegnede en Washington Post-tegner ved navn Clifford Berryman en politisk tegneserie, der viste en smilende Roosevelt, der sad ved siden af en bjørneunge, der var blevet indhyllet af et hegn og nægtede at blive skudt. Tegnefilmen blev populær og blev trykt i en række aviser over hele landet.

Berrymans tegneserie påvirkede Michtom til at lave den første bamse, og parret kaldte den “Teddy’s Bear”. Bjørnen vandt hurtigt popularitet og blev hurtigt et symbol på venlighed og generøsitet i USA.

Omtrent på samme tid i Tyskland begyndte et firma ved navn Steiff at lave udstoppede bjørne, der havde bevægelige led. Disse bamser blev vildt populære, og til sidst producerede Steiff-firmaet en million af dem årligt.

Steiff Company er nu den største bamseproducent i verden, med millioner af bamser solgt på verdensplan hvert år. Oprindeligt blev disse bamser lavet af uld og filt, men i dag er de fleste af dem lavet af syntetiske fibre.

Talende bamser
Teddy Ruxpin var en af de første talende bamser og er krediteret for at være verdens første animatroniske legetøj. I modsætning til normale bamser havde denne tre motorer i hovedet, der gjorde det muligt for den at tale. Den havde også en kassetteindsats bagpå, der afspillede lyd fra en optaget fortæller.

Smarty bear var en anden tidligt talende bamse, der kunne reagere på kommandoer og fortælle historier. Det blev produceret i 1980’erne, og en version er udstillet på Museum of Play, ifølge Mental Floss.

I begyndelsen af 1900-tallet var bamser så populære, at en minister i Michigan advarede om, at udskiftning af dukker med legetøjsbjørne ville ødelægge moderens instinkter hos unge piger. Dette var en almindelig konspirationsteori på det tidspunkt, men det giver mening, at folk, der var kede af deres egen barndom, måske kunne se, hvor meget glæde dette nye legetøj bragte til børn.

Grin & Bear drives af Michael Dankwah, og hver eneste bjørn er lavet i et særligt bamseværksted af et tæt sammentømret hold af håndværkere. Hver bamse er håndlavet med samme omhu og dedikation som den sidste, hvilket skaber både skræddersyede designs og et udvalgt udvalg af fantastiske bamser, som kan købes på deres hjemmeside.

Historien om den originale bamse er fascinerende, og det er værd at lære mere om dette legetøjs historie, især da det stadig er populært i dag. Bamsen er kommet langt fra sin beskedne begyndelse, og det er sandsynligt, at vi aldrig vil kende den rigtige opfinder af dette berømte legetøj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top